Επικαιρότητα
30 Ιουλίου, 2024

Το ΠΣΕ ζητά εξηγήσεις για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Διαδώστε:

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στον χριστιανικό κόσμο μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και την αναπαράσταση σε δρώμενο του Μυστικού Δείπνου που προκάλεσε θύελλα αποδοκιμασιών καθώς διακωμωδούσε μία από τις ιερότερες απεικονίσεις της πίστεως μας.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Εκκλησιών, Δρ. Jerry Pillay, σε επιστολή προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Γαλλική Ολυμπιακή Επιτροπή, ζήτησε επειγόντως μια εξήγηση για αυτό που έχει γίνει αντιληπτό ως απεικόνιση του Μυστικού Δείπνου κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

“Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών θα ήθελε να μας εξηγήσετε λεπτομερώς τη χρήση αυτής της ιδέας και εάν είχε σκοπό να αναφερθεί με οποιονδήποτε τρόπο στη χριστιανική πίστη”, αναφέρει.

“Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών εκπροσωπείται από 352 εκκλησίες μέλη με πάνω από 600 εκατομμύρια Χριστιανούς στον κόσμο”, αναφέρει ο κ. Pillay. “Ως η μεγαλύτερη οικουμενική κοινότητα στον κόσμο, έχουμε την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις ανησυχίες των Χριστιανών που τέθηκαν σχετικά με την αντιληπτή διακωμώδηση της χριστιανικής πίστης στη σκηνή του Μυστικού Δείπνου στην τελετή, και ως εκ τούτου να ζητήσουμε την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την επιστολή διαμαρτυρίας 

Διαδώστε: