04/12/2020 04/12/2020 Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, παρέστη στον επίσημο εορτασμό της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πυροβολικού, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Πυροβολητή. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο...
04 Δεκεμβρίου, 2020 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2020 - 17:01

Το Πυροβολικό τίμησε την Προστάτιδά του Αγία Βαρβάρα

Διαδώστε:
Το Πυροβολικό τίμησε την Προστάτιδά του Αγία Βαρβάρα

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, παρέστη στον επίσημο εορτασμό της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πυροβολικού, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Πυροβολητή.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Υπασπιστής της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ως εκπρόσωπός της.

Από τη δημιουργία του Ελληνικού Στρατού και από τότε που υπάρχει το Πυροβολικό στην σύγχρονη Ελλάδα, όλοι οι Πυροβολητές εορτάζουν με μεγαλοπρέπεια τη μνήμη της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, της προστάτιδος και καταφυγής τους. «Η Αγία Βαρβάρα σώζοι το πυροβολικόν» είναι η φράση που έχουν στα χείλη τους οι Πυροβολητές και στολίζει όλα τα στρατόπεδα του Πυροβολικού.

Για την εορτή της Προστάτιδος του Πυροβολικού ευχήθηκε και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια. Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός έγραψε: «Η Αγία Βαρβάρα σώζοι το Πυροβολικόν».

«Η Αγία Βαρβάρα σώζοι το πυροβολικόν»

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ευχήθηκε στο Πυροβολικό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων