01/12/2023 01/12/2023 Στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Καρδίτσας συμμετείχε το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων. Ο κορυφαίος αυτός φεστιβαλικός θεσμός που διοργανώνεται για 41 χρόνια, τέλει υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας με την συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και των Δήμων Καρδίτσας και Μουζακίου. Χοράρχης για την εκδήλωση ήταν ο καθηγητής Βυζαντινής...
01 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:34
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2023 - 20:46

Το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής της Καρδίτσας

Διαδώστε:
Το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής της Καρδίτσας

Στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Καρδίτσας συμμετείχε το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων.

Ο κορυφαίος αυτός φεστιβαλικός θεσμός που διοργανώνεται για 41 χρόνια, τέλει υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας με την συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και των Δήμων Καρδίτσας και Μουζακίου.

Χοράρχης για την εκδήλωση ήταν ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτης Δημήτριος Μπίλας.

Εκτός από το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων συμμετείχαν και άλλες σημαντικές χορωδίες όπως η Αλβανική Χορωδία Joy of Singing-Visual and Inclusive Choir of Tirana υπό την διεύθυνση της Suzana Turku, η Χορωδία Γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας Χαλκιδικής, το μουσικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου και η Γυναικεία Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου.

Ανάμεσα στο αξιόλογο μουσικοτραφές κοινό ήταν και η κα Ευαγγελή Νικ. Μπράμη, που έλκει την καταγωγή της από το Παλαιομονάστηρο Τρικάλων, η οποία κατέχει τον ανώτατο βαθμό του Προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων