08/07/2024 08/07/2024 Στην Θ’ Επιστημονική διημερίδα που διοργάνωσε το Διιδρυματικο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακων Σπουδων “Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία καί Πολιτισμός” καί διεξήχθη στην Καστοριά στις 6-7 Ιουλίου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων “Ιωάννης ο Δαμασκηνός” Αθανάσιος Γ. Δημητρίου και ο ταμίας του Σωματείου Ευθύμιος Σπύρου. Οι εργασίες ξεκίνησαν το Σάββατο 6 Ιουλιου με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου...
08 Ιουλίου, 2024 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2024 - 18:48

Το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων συμμετείχε σε επιστημονικό συνέδριο στη Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων συμμετείχε σε επιστημονικό συνέδριο στη Μητρόπολη Καστορίας

Στην Θ’ Επιστημονική διημερίδα που διοργάνωσε το Διιδρυματικο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακων Σπουδων “Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία καί Πολιτισμός” καί διεξήχθη στην Καστοριά στις 6-7 Ιουλίου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων “Ιωάννης ο Δαμασκηνός” Αθανάσιος Γ. Δημητρίου και ο ταμίας του Σωματείου Ευθύμιος Σπύρου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το Σάββατο 6 Ιουλιου με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς κ. Καλλινικου, προεδρίες καθηγητών και εισηγήσεις μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, ακολούθησε μετάβαση στη Μητρόπολη Κορυτσάς της γειτονικής Αλβανίας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Ιωάννη και συνεχίστηκαν την επόμενη μέρα Κυριακή 7 Ιουλίου με εκκλησιασμό και επίσκεψη σε Ιερές Μονές και προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.

“Θερμές ευχαριστίες στον Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο και τους ελλογιμώτατους καθηγητές του ΑΠΘ κ. Κραλιδη Αποστόλου προεδρου του Τμήματος Χριστιανικού Πολιτισμού και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, τον κ Χρήστου Κωνσταντίνου Διευθυντου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος και τους ελλογιμοτατους καθηγητες κ. κ. Πασχαλιδη Συμεών, Μπακα Ιωαννη και Λιάντα Γρηγόρη καθως και τους κοπιωντας για την άψογη διοργανωση Υπ. Διδάκτορες Χιωτελη Νικη και Μωυσιδη Κυριάκο”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιεροψαλτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων