26/07/2021 26/07/2021 Ένα τάμα, της Δρ. Ειρήνης Παπανικήτα και της οικογένειας της, έφερε στην Κάρπαθο την Παναγία τη Γιάτρισσα! Μέσα στον Αύγουστο ολοκληρώνονται οι εργασίες για το εκκλησάκι που, χωρίς υπερβολή, θα κάνει την Κάρπαθο ξακουστή σε όλο τον χριστιανικό κόσμο! Πρόκειται για τη δημιουργία ενός μικρού ναού μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Δαματρίας Καρπάθου, ψηλά...
26 Ιουλίου, 2021 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 12:48

Το “σπίτι” της θα έχει η Παναγιά η Γιάτρισσα στην Κάρπαθο

Διαδώστε:
Το “σπίτι” της θα έχει η Παναγιά η Γιάτρισσα στην Κάρπαθο

Ένα τάμα, της Δρ. Ειρήνης Παπανικήτα και της οικογένειας της, έφερε στην Κάρπαθο την Παναγία τη Γιάτρισσα!

Μέσα στον Αύγουστο ολοκληρώνονται οι εργασίες για το εκκλησάκι που, χωρίς υπερβολή, θα κάνει την Κάρπαθο ξακουστή σε όλο τον χριστιανικό κόσμο! Πρόκειται για τη δημιουργία ενός μικρού ναού μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Δαματρίας Καρπάθου, ψηλά στο βουνό, σε ιδιόκτητο κτήμα της κας Παπανικήτα. Η παιδίατρος, διευθύντρια στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπως και ο σύζυγός της παλεύουν αρκετούς μήνες για να ολοκληρώσουν το υπέροχο σχέδιο τους.

Εκτός από τον ναό, θα γίνουν μαγειρεία, αίθουσα πολιτιστικών δράσεων και επίσης ο εξωτερικός χώρος θα έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει 400 ανθρώπους! Η κα Παπανικήτα πριν λίγες ημέρες υποδέχθηκε την εικόνα και την τοποθέτησε στο σιδερένιο εικονοστάσι βάρους 150 κιλών!

Στον Ταϋγετο, στο Λουτράκι, την Μάνη, αλλά και στην Αρτέμιδα, υπάρχουν Μοναστήρια αφιερωμένα στην παναγία τη Γιάτρισσα. Είναι αναρίθμητα τα σύγχρονα θαύματα της Παναγίας μας, τα οποία βίωσαν και βιώνουν καθημερινά συνάνθρωποί μας αυτός είναι και ο λόγος για την Δρ Ειρήνη Παπανικήτα για τον οποίο φτιάχνει με τόσο μεράκι κι αγάπη το “σπίτι” της Παναγίας στην Κάρπαθο.

Πηγή: www.karpathiakanea.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων