28/08/2024 28/08/2024 Τη δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου σχετικά με το νόμο που ψήφισε πρόσφατα το ουκρανικό κοινοβούλιο ο οποίος, μεταξύ άλλων, θέτει σε απαγόρευση την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που συνδέεται με το Πατριαρχείο Μόσχας, σχολίασε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στη σημασία του χώρου πληροφοριών και την επιρροή που έχει στα θρησκευτικά...
28 Αυγούστου, 2024 - 11:21

Το σχόλιο Ζελένσκι για τις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου

Διαδώστε:
Το σχόλιο Ζελένσκι για τις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου

Τη δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου σχετικά με το νόμο που ψήφισε πρόσφατα το ουκρανικό κοινοβούλιο ο οποίος, μεταξύ άλλων, θέτει σε απαγόρευση την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που συνδέεται με το Πατριαρχείο Μόσχας, σχολίασε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στη σημασία του χώρου πληροφοριών και την επιρροή που έχει στα θρησκευτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Βατικανού. «Το Βατικανό δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου διέφεραν. Είναι πολύ σημαντικό να μην χάσουμε την επαφή ούτε με το Βατικανό ούτε με την Ιταλία», σημείωσε κατά την ομιλία του στο Φόρουμ «Ουκρανία 2024. Ανεξαρτησία».

Μιλώντας για την ανάγκη για έναν αληθινό χώρο πληροφόρησης, ο Ζελένσκι πρόσθεσε: «Μόλις κάνετε παύση στην εργασία πληροφόρησης, όλα γεμίζουν με ρωσικές πληροφορίες. Λειτουργούν σαν ρολόι σε αυτό… Η εκκλησία λειτουργεί δυναμικά στο εξωτερικό για αυτούς».

Στις 25 Αυγούστου, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι πιστοί στην Ουκρανία φέρεται ότι δεν έχουν την ευκαιρία να προσευχηθούν «στην εκκλησία που θεωρούν δική τους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων