07/09/2022 07/09/2022 Για άλλη μια φορά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προκαλεί. Χαρακτηρίζει τη μειονότητα στη Θράκη, Τουρκική. Ενώ ενώ σε ότι αφορά τις παράνομες εκλογές για την ανάδειξη του ψευτομουφτή στην Ξάνθη, μετά τον θάνατο Αχμέτ Μετέ, που θα διεξαχθούν σε συγκεκριμένα τζαμιά του Νομού στις 9 Σεπτεμβρίου σε μία διαβλητή και στερούμενη οποιασδήποτε ισχύος διαδικασία,...
07 Σεπτεμβρίου, 2022 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2022 - 15:54

Το «χαβά» του το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητά σεβασμό στη διαδικασία εκλογής του ψευτομουφτή

Διαδώστε:
Το «χαβά» του το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητά σεβασμό στη διαδικασία εκλογής του ψευτομουφτή

Για άλλη μια φορά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προκαλεί. Χαρακτηρίζει τη μειονότητα στη Θράκη, Τουρκική. Ενώ ενώ σε ότι αφορά τις παράνομες εκλογές για την ανάδειξη του ψευτομουφτή στην Ξάνθη, μετά τον θάνατο Αχμέτ Μετέ, που θα διεξαχθούν σε συγκεκριμένα τζαμιά του Νομού στις 9 Σεπτεμβρίου σε μία διαβλητή και στερούμενη οποιασδήποτε ισχύος διαδικασία,  ζητά σεβασμό στη διαδικασία «εκλογής θρησκευτικού ηγέτη».

Η ανακοίνωση σε μετάφραση: «Αναμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί το δικαίωμα της Τουρκικής (sic) Μειονότητας της Δυτικής Θράκης να εκλέγει τους δικούς της θρησκευτικούς ηγέτες.

Το δικαίωμα αυτό εγγυώνται οι διεθνείς συμφωνίες, ιδιαίτερα η Συνθήκη Ειρήνης της Λοζάνης. (Επίσης καλούμε την Ελλάδα) να τερματίσει τις πιέσεις της».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων