03/11/2019 03/11/2019 Τη Σύναξη των Νεαπολιτών Αγίων Γεωργίου, Ακακίου, Θεοχάρους και Αθανασίου του Κουλακιώτου τίμησε η Τοπική Εκκλησία της Νεάπολης, κατά το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου είναι θησαυρισμένα τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου από το Νεφ Σεχίρ της Καππαδοκίας, τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε...
03 Νοεμβρίου, 2019 - 16:23
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2019 - 16:08

Τρεις Μητροπολίτες στη Σύναξη των Νεαπολιτών Αγίων

Διαδώστε:
Τρεις Μητροπολίτες στη Σύναξη των Νεαπολιτών Αγίων

Τη Σύναξη των Νεαπολιτών Αγίων Γεωργίου, Ακακίου, Θεοχάρους και Αθανασίου του Κουλακιώτου τίμησε η Τοπική Εκκλησία της Νεάπολης, κατά το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου είναι θησαυρισμένα τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου από το Νεφ Σεχίρ της Καππαδοκίας, τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.Καλλίνικος συμπαραστατούμενος από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Καμπανίας και Ναούσης κ.Παντελεήμων και τον επιχώριο Μητροπολίτη, άγιο Νεαπόλεως κ.Βαρνάβα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο άγιος Άρτης Καλλίνικος, στον περιεκτικό και πνευματοφόρο λόγο του, υπενθύμισε στους πιστούς ότι:

«Η Σύναξη των Νεαπολιτών Αγίων αποτελεί υπόμνηση κυρίως της ουράνιας πατρίδας μας. Οι άγιοι της Νεαπόλεως με την αγία βιοτή και το μαρτύριό τους για την αγάπη του Χριστού καθιστούν το θάνατο πέρασμα προς την αθανασία»

Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Νεαπόλεως –Συκεών κ.Σίμος Δανιηλίδης και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων