23/06/2023 23/06/2023 Τρισάγιο στον Ανδρέα Παπανδρέου τέλεσε το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουνίου 2023, στο Α Νεκροταφείο Αθηνών, ο πατ. Τιμόθεος Ηλιάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 27 ετών από το θάνατό του. Ο πατ. Τιμόθεος ήταν ο εξομολόγος του αείμνηστου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και ουκ ολίγες φορές έχει μιλήσει σε συνεντεύξεις του για την ακεραιότητα και τον...
23 Ιουνίου, 2023 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2023 - 16:43

Τρισάγιο στον Ανδρέα Παπανδρέου τέλεσε ο πατ.Τιμόθεος Ηλιάκης – Η Δήμητρα Παπανδρέου προσκύνησε και τον τάφο του Χριστόδουλου

Διαδώστε:
Τρισάγιο στον Ανδρέα Παπανδρέου τέλεσε ο πατ.Τιμόθεος Ηλιάκης – Η Δήμητρα Παπανδρέου προσκύνησε και τον τάφο του Χριστόδουλου

Τρισάγιο στον Ανδρέα Παπανδρέου τέλεσε το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουνίου 2023, στο Α Νεκροταφείο Αθηνών, ο πατ. Τιμόθεος Ηλιάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 27 ετών από το θάνατό του.

Ο πατ. Τιμόθεος ήταν ο εξομολόγος του αείμνηστου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και ουκ ολίγες φορές έχει μιλήσει σε συνεντεύξεις του για την ακεραιότητα και τον πατριωτισμό του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο τρισάγιο που τέλεσε ήταν φανερά συγκινημένη, η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρα.

Το γεγονός δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο facebook δημοσιεύοντας μάλιστα και μια φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου με προσωπική αφιέρωση.

“Σαν σήμερα, στις 23 Ιουνίου 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου περνάει στην Ιστορία. Είκοσι επτά χρόνια μετά το θλιβερό ξημέρωμα εκείνης της Κυριακής του Ιουνίου η μνήμη του χαρισματικού Ηγέτη παραμένει ζωντανή σε φίλους και πολιτικούς αντιπάλους, ενώ η διορατική και εμβληματική του φράση, ” Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες “, πάντα επίκαιρη και διαχρονική.
Σήμερα στις 11 το πρωί θα προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του και θα τελέσουμε τρισάγιο επί του τάφου του στο Α΄ Κοιμητήριο των Αθηνών , έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. 

Μετά το τρισάγιο στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο πατ. Τιμόθεος μαζί με τη Δήμητρα Παπανδρέου προσκύνησαν στον τάφο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «πάντα παρούσα, άγρυπνος φρουρός, η αγαπημένη μας κ. Μαρία που φροντίζει τον τάφο από την ημέρα που έφυγε ο μακαριστός Χριστόδουλος και μαζί μ αυτόν όλους τους παρακείμενους Αρχιεπισκοπικούς τάφους».

Δείτε φωτό του πατ. Τιμόθεου Ηλιάκη με τον Ανδρέα Παπανδρέου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων