Επικαιρότητα
09 Φεβρουαρίου, 2024

Τσιόδρας για νομοσχέδιο “γάμου ομοφύλων”: Δεν περίμενε κανείς να υπάρχει συμφωνία με την Εκκλησία

Διαδώστε:

Στις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσο και στην κοινωνία σχετικά με το νομοσχέδιο για την επέκταση του πολιτικού γάμου ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, αναφέρθηκε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στην εκπομπή “ΕΠΙΛΟΓΟΣ” στην ΕΡΤ. 

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις ενώ σχετικά με την αντίδραση της Εκκλησίας είπε ότι είναι κατανοητή η αντίδραση της.“Η Εκκλησία προφανώς θα ήταν απέναντι. Εδώ είναι απέναντι στον πολιτικό γάμο των ετερόφυλων ζευγαριών και είναι κατανοητό απολύτως αφού ο γάμος είναι ένα από τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας, ο θρησκευτικός γάμος εννοώ. Δεν περίμενε κανείς να υπάρχει συμφωνία σε αυτό”, είπε.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Την ώρα που η πλειοψηφία της Βουλής απέκλεισε εκπροσώπους της Εκκλησίας να λάβουν μέρος στον διάλογο που γίνεται στις αρμόδιες Επιτροπές, συνεχίζεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου το οποίο την επόμενη εβδομάδα θα φτάσει στην Ολομέλεια προς ψήφιση. Η ψηφοφορία έχει οριστεί για την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου. Χωρίς κομματική πειθαρχία θα προσέλθουν οι Βουλευτές της Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙ.ΝΑΛ, κατά του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και ΝΙΚΗ, ενώ το νομοσχέδιο θα υπερψηφίσουν όπως έχουν ανακοινώσει ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερία.

Διαδώστε: