13/03/2021 14/03/2021 Μόλις μια εβδομάδα μετά τους βανδαλισμούς των προτομών των Ηρώων του 1821 στο Πεδίον του Άρεως, και ενώ είχε ακολουθήσει επιχείρηση καθαρισμού από την Περιφέρεια Αττικής υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού, σήμερα 13 Μαρτίου 2021, κάτοικοι και περαστικοί αντίκρισαν νέους βανδαλισμούς στα μνημεία και συνθήματα με μαύρο και κόκκινο σπρέι. Τα νέα αυτά περιστατικά...
13 Μαρτίου, 2021 - 20:18
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2021 - 20:15

Πεδίον του Άρεως: Βανδάλισαν ξανά τις προτομές Hρώων του ’21

Διαδώστε:
Πεδίον του Άρεως: Βανδάλισαν ξανά τις προτομές Hρώων του ’21

Μόλις μια εβδομάδα μετά τους βανδαλισμούς των προτομών των Ηρώων του 1821 στο Πεδίον του Άρεως, και ενώ είχε ακολουθήσει επιχείρηση καθαρισμού από την Περιφέρεια Αττικής υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού, σήμερα 13 Μαρτίου 2021, κάτοικοι και περαστικοί αντίκρισαν νέους βανδαλισμούς στα μνημεία και συνθήματα με μαύρο και κόκκινο σπρέι.

Τα νέα αυτά περιστατικά έρχονται να προστεθούν στην σειρά παρόμοιων πρόσφατων αποτρόπαιων ενεργειών με επίκεντρο τους Ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας, παραμονές μάλιστα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής εάν οι νέοι βανδαλισμοί θα μπορέσουν να αποκατασταθούν πριν από την 25η Μαρτίου και αν οι προτομές μπορέσουν να προστατευθούν με «αντιγκράφιτι» υλικό. Οι κάτοικοι πάντως φοβούνται ότι ο μεγαλύτερος χώρος πρασίνου της Αθήνας έχει «στοχοποιηθεί» και οι επιθέσεις εναντίον του δημόσιου χώρου θα συνεχιστούν, αφού δεν υπάρχει ουσιαστική φύλαξη του Πάρκου λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών στον σχετικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Περιφέρεια Αττικής.

Τους νέους βανδαλισμούς καταγγέλουν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή καθώς και ο Σύλλογος “Αθηνά – Πεδίον Άρεως” μέσω σημερινών αναρτήσεων τους (13/3) σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Χθες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού στη Λεωφόρο των Ηρώων στο Πεδίον του Άρεως. Το πρωί, η ίδια κτηνωδία. Μίλησα με Περιφερειάρχη Πατούλη. Ήδη συνεργεία καθαρισμού επεμβαίνουν. Απαιτείται φύλαξη.”αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής.

 

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος “Αθηνά – Πεδίον Άρεως” σημειώνει:

ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Πριν αλέκτωρ λαλήσει.. στη Λεωφόρο των Ηρώων στο Πεδίον του Αρεως, ενώ ήταν όλες οι προτομές των ηρώων πεντακάθαρες με ξαναγραμμένα τα ονόματα τους, έτοιμα για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου οι γνωστοί άγνωστοι βάνδαλοι έβαλαν σφραγίδες με το αίτημα τους. Για μέρες οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας έκαναν καθαρισμό και άλλες εργασίες που δε σεβάστηκαν οι βέβηλοι. Το αίτημα της αστυνόμευσης και της σύγχρονης φύλαξης κρίνεται από το Σύλλογο μας επιτακτικό και αναγκαίο. Πρέπει να τιμωρούνται τέτοιες πράξεις που δε σέβονται τα ιερά και τα όσια, τον κόπο και τις θυσίες των πολιτών.

 

 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων