Επικαιρότητα
01 Ιουλίου, 2020

Βαρβιτσιώτης για Αγία Σοφία: “Η Τουρκία επιστρέφει σε έναν οθωμανικό τρόπο αντίληψης”

Διαδώστε:

Ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση της από 14.11.2014 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και της από 19.07.2016 Τροποποιητικής Σύμβασης και ρύθμιση λοιπών συναφών θεμάτων», Αθήνα, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Η ενέργεια της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανούς κατά του Ισλάμ, τόνισε σε συνέντευξή του ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.  

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στις προσδοκίες της Ελλάδας από την γερμανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Αναπληρωτής Υπουργός επανέλαβε τη δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη ότι μία τέτοια ενέργεια θα στρέψει εκατομμύρια Χριστιανούς κατά του Ισλάμ. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει ότι η Τουρκία επιστρέφει σε έναν οθωμανικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων, που θα ήταν επιβλαβές για τις σχέσεις της με τη Δύση και την Ελλάδα.

Διαδώστε: