08/08/2024 09/08/2024 Το Βιετνάμ υπάγεται στη δικαιοδοσία της Ορθόδοξης Μητρόπολης Χονγκ Κονγκ και Νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει επίσης τρεις ενορίες στο Βιετνάμ. Οι περισσότεροι Χριστιανοί στο Βιετνάμ είναι Ρωμαιοκαθολικοί ή Προτεστάντες. Ωστόσο όπως αναφέρεται στον τίτλο δημοσίευματος στον ιστότοπο persecution.org του οργανισμού International Christian Concern, «ο νέος κομμουνιστής...
08 Αυγούστου, 2024 - 21:26
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2024 - 1:10

Βιετνάμ: Ο νέος Κομμουνιστής ηγέτης θεωρείται απειλή για τους Χριστιανούς

Διαδώστε:
Βιετνάμ: Ο νέος Κομμουνιστής ηγέτης θεωρείται απειλή για τους Χριστιανούς

Το Βιετνάμ υπάγεται στη δικαιοδοσία της Ορθόδοξης Μητρόπολης Χονγκ Κονγκ και Νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει επίσης τρεις ενορίες στο Βιετνάμ. Οι περισσότεροι Χριστιανοί στο Βιετνάμ είναι Ρωμαιοκαθολικοί ή Προτεστάντες. Ωστόσο όπως αναφέρεται στον τίτλο δημοσίευματος στον ιστότοπο persecution.org του οργανισμού International Christian Concern, «ο νέος κομμουνιστής ηγέτης θεωρείται απειλή για τους χριστιανούς του Βιετνάμ».

Στις 3 Αυγούστου, ο Βιετναμέζος Πρόεδρος Το Λαμ ορίστηκε Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ, το ύπατο αξίωμα στη χώρα, αντικαθιστώντας τον Νγκουγέν Φου Τρονγκ, που πέθανε πριν από τρεις εβδομάδες. Πρόκειται για μια εξέλιξη που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αλλά και την ανησυχία των υποστηρικτών των θρησκευτικών ελευθεριών.

Σε ομιλία του, ο 66χρονος Βιετναμέζος Πρόεδρος επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του στις κομμουνιστικές ιδεολογίες του Βιετνάμ. Ο Λαμ ηγήθηκε στο παρελθόν του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας, μιας υπηρεσίας γνωστής για τη συνεχή καταστολή των ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και των μειονοτικών θρησκειών, όπως ο Χριστιανισμός.

“Αυτή η κίνηση αποτελεί άσχημα νέα για τους Χριστιανούς στο Βιετνάμ και τους Βιετναμέζους Χριστιανούς από μειονοτικές εθνοτικές ομάδες που έχουν εγκαταλείψει το Βιετνάμ για άλλα έθνη”, δήλωσε ένας υπάλληλος της International Christian Concern (ICC). “Το ιστορικό του Λαμ εναντίον των Βιετναμέζων χριστιανών και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι καλά τεκμηριωμένο.

Ως φορέας που υποστηρίζει και ενισχύει τους Χριστιανούς που υποφέρουν, πρέπει να παρακολουθούμε το Βιετνάμ ακόμη πιο κοντά για να διασφαλίσουμε ότι οι Χριστιανοί εκεί μπορούν να υπομείνουν τις επερχόμενες δοκιμασίες που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουν υπό αυτή τη νέα ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος”.

 

Πηγή: archons.org / persecution.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων