Επικαιρότητα
20 Ιουνίου, 2019

Βιο-Επιστήμες (Bio-X) στους χώρους της ΟΑΚ

Διαδώστε:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 18ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου στις Βιο-Επιστήμες (Bio-X) στους χώρους της ΟΑΚ, το οποίο οργανώθηκε από το Τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Houston/ ΗΠΑ και χρηματοδοτήθηκε από την NSF (Εθνική Οργάνωση για την Επιστήμη) και την Engineering in Medicine and Biology Society (Μηχανική για την Ιατρική και τη Βιολογία).

Σκοπός της συνάντησης ήταν οι μελλοντικοί επιστήμονες να εργαστούν σε θέματα βιολογικής επιστήμης και βιο-μηχανικής και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στους νέους τομείς της βιο-πληροφορικής και της μοριακής μηχανικής έρευνας.

 

 

Ο Δρ Metin Akay, Υπεύθυνος Καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον της Αμερικής, όπως και άλλοι γνωστοί Καθηγητές από διάφορα Πανεπιστήμια στον κόσμο και την Ελλάδα, παρέδωσαν μαθήματα σε επιλεγμένους άριστους φοιτητές. Τους συνέδρους χαιρέτισαν επίσης ο κ. Μιχάλης Ζερβάκης, Αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο κ. Δημήτριος Φωτιάδης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Εκτός από τις διαλέξεις των Καθηγητών και τις συζητήσεις, οι ίδιοι οι φοιτητές παρουσίασαν τις επιστημονικές εργασίες τους, ενώ είχαν και την ευκαιρία να επισκεφθούν την Παλαιά Πόλη των Χανίων και να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την παράδοση της Κρήτης με την επίσκεψή τους στα αξιοθέατα της περιοχής.

 

 

 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Ζορμπάς, κλείνοντας τις εργασίες του σημαντικού αυτού Σχολείου, αναφέρθηκε στις προκλήσεις των Νέων Τεχνολογιών και της βιο-μηχανικής, οι οποίες αλλάζουν ριζικά όχι μόνο τον τρόπο της ζωής μας και τον τρόπο της σκέψης μας, αλλά και της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

«Για το λόγο αυτό», σημείωσε ο κ. Ζορμπάς, «είναι επείγον να συζητήσουμε όλοι μαζί για τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με το σχεδιασμό και τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών. Στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης, η τεχνολογία πρέπει να θεωρείται από τον άνθρωπο ως εργαλείο που μπορεί να βελτιώνει την ποιότητα ζωής του. Ο στόχος, λοιπόν, είναι να τοποθετήσουμε τον άνθρωπο στο κέντρο, επιβεβαιώνοντας τον στρατηγικό ρόλο της τεχνολογίας, ικανό να ενισχύσει τις ικανότητές μας, χωρίς όμως να στρεβλώσουμε την ανθρώπινη φύση μας».

Μετά το πέρας του Χαιρετισμού, ο κ. Ζορμπάς δώρισε αναμνηστικό της ΟΑΚ στον κ. Akay και παραδόθηκαν οι Βεβαιώσεις Συμμετοχής των φοιτητών.

 

 

Στην ίδια προοπτική, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική Ημερίδα, με τίτλο: “Global Health-care Innovations” (Καινοτομία στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας), την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Κτηρίου Επιστημών στο Πολυτεχνείο Κρήτης, η οποία διοργανώνεται από την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνεργασία με τον Καθηγητή Metin Akay και άλλους διακεκριμένους Καθηγητές.

Στην Ημερίδα θα παραβρεθούν 15 επιστήμονες διεθνούς κύρους, από τον Ακαδημαϊκό χώρο και την Βιομηχανία, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους, θα παρουσιάσουν –μεταξύ άλλων– τεχνολογίες «εγκεφάλου», «μεγάλων δεδομένων» και «νανο-τεχνολογίας», καθώς και εφαρμογές σε γενικότερα θέματα της υγείας και του περιβάλλοντος.

Διαδώστε: