Επικαιρότητα
22 Ιουνίου, 2023

Βούτσιτς και Κούρτι θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον Μπορέλ στις Βρυξέλλες

Διαδώστε:

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (22/6), ότι θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλκαι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες.

Ο Βούτσιτς, σε συνέντευξη του στην σερβική δημόσια τηλεόραση, ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι. «Θα μεταβώ στις Βρυξέλλες μόνο και μόνο για να μην κατηγορηθώ ότι υπονομεύω την διαδικασία. Θα ακούσω τον Μπορέλ αλλά δεν έχω καμία πρόθεση να συναντηθώ με τον Κούρτι» δήλωσε ο Βούτσιτς.

Σημειώνεται ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε τον πρόεδρο της Σερβίας και τον πρωθυπουργό του Κοσόβου να μεταβούν σήμερα στις Βρυξέλλες σε μία προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση στις σχέσεις Βελιγραδίου – Πρίστινας που προκλήθηκε μετά την σύλληψη τριών Κοσοβάρων αστυνομικών από την σερβική αστυνομία.

Ο Αλμπιν Κούρτι ανακοίνωσε χθες ότι θα μεταβεί στις Βρυξέλες και θα παρουσιάσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι αστυνομικοί συνελήφθησαν εντός του εδάφους του Κοσόβου και δεν πέρασαν ποτέ την συνοριογραμμή.

Πηγή: ertnews.gr

Διαδώστε: