01/09/2020 01/09/2020 «Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό» φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται τούρκικες στρατιωτικές πηγές, λίγες μέρες πριν, ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του στην Άγκυρα, να βυθίσουν...
01 Σεπτεμβρίου, 2020 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2020 - 20:22

«Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό»

Διαδώστε:
«Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό»

«Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό» φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται τούρκικες στρατιωτικές πηγές, λίγες μέρες πριν, ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του στην Άγκυρα, να βυθίσουν ελληνικό πολεμικό πλοίο, χωρίς όμως να υπάρξουν πολλές ανθρώπινες απώλειες. Με βάση πάντα την ίδια πηγή, οι στρατηγοί αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις εντολές και τότε τους αντιπρότεινε να ρίξουν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος, με τέτοιον τρόπο, ώστε ο πιλότος να έχει τη δυνατότητα να εγκαταλείψει το αεροσκάφος.

Και σε αυτή την περίπτωση εισέπραξε αρνητική απάντηση. Διότι, όπως αναφέρει η Die Welt, όταν προετοιμάζεται ένας πόλεμος, ο στρατός ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία αρχικά γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο με τα εμπλεκόμενα μέρη, στη συνέχεια διεξάγονται αερομαχίες, ακολουθούν προειδοποιητικές βολές και στο τέλος η επίθεση.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προκάλεσε επίσης  με δηλώσεις του: «H Eλλάδα δεν προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα αλλά θέλει να μας προκαλέσει, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το τέλος αυτής της προσπάθειας να μας προκαλέσει. Κι από αυτό θα πάθει ζημιά η Ελλάδα».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε συνέντευξη τύπου με τον Αλγερινό ομόλογό του για ακόμα μια φορά στρέφει τα βέλη του στην Ελλάδα αναφέροντας: «Είπαν πως είναι αλλαγή δυνάμεων στο Καστελόριζο. Η Ελλάδα στα νησιά αυτά, μπορεί να έχει δυνάμεις για εσωτερική ασφάλεια. Κι αυτό έχει ένα όριο. Στην πραγματικότητα όμως το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, αφού πήρε και την υποστήριξη της Ε.Ε κάνει προκλητικά βήματα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Εμείς και στις δηλώσεις μας έχουμε πει, δεν παραβιάζουμε το δίκαιο κανενός όμως δεν επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας. Τέτοια βήματα θα προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. H Ελλάδα δεν προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα αλλά θέλει να μας προκαλέσει, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το τέλος αυτής της προσπάθειας να μας προκαλέσει. Κι από αυτό θα πάθει ζημιά η Ελλάδα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων