19/07/2021 19/07/2021 Επίσημη περιοδεία σε Μεσσηνία και Αρκαδία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ των σταθμών του πρωθυπουργού ήταν και η Χριστιανούπολη στην οποία επισκέφθηκε το ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, μία από τις μεγαλύτερες βυζαντινές εκκλησίες της Ελλάδας. Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη ενώ συνοδευόταν και από τους Μητροπολίτες...
19 Ιουλίου, 2021 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2021 - 16:22

Βυζαντινό ναό στη Μεσσηνία επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός

Διαδώστε:
Βυζαντινό ναό στη Μεσσηνία επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός

Επίσημη περιοδεία σε Μεσσηνία και Αρκαδία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ των σταθμών του πρωθυπουργού ήταν και η Χριστιανούπολη στην οποία επισκέφθηκε το ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, μία από τις μεγαλύτερες βυζαντινές εκκλησίες της Ελλάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη ενώ συνοδευόταν και από τους Μητροπολίτες Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο τους οποίους ευχαρίστησε για τα μηνύματά τους για τον εμβολιασμό.

Μιλώντας ο πρωθυπουργός για την ανάδειξη του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και για την αποκατάσταση του νεότερου ναού, είπε ότι «θα ενισχύσουν περαιτέρω την προσέλευση επισκεπτών και θα δημιουργήσουν έναν πολιτιστικό πόλο μοναδικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Τριφυλίας».

Να σημειωθεί ότι ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος χρονολογείται στις αρχές του 12ου αιώνα και αποκαταστάθηκε το 2011-2013 στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Παράλληλα, η αποκατάσταση του νεότερου ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και η συνολική ανάδειξη του μνημειακού χώρου της Χριστιανούπολης, που αποτελούσε το ονομαστό κέντρο της Βυζαντινής Μητρόπολης των Χριστιανών, θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού, της περιφέρειας Πελοποννήσου και της μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2024.

Οι εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης αφορούν στον περιβάλλοντα χώρο ενός προέχοντος βυζαντινού μνημείου της Πελοποννήσου, το οποίο μετά την συνολική του αποκατάσταση γνωρίζει αυξημένη προσέλευση επισκεπτών.

Στο περιθώριο της επίσκεψης είχε σύντομη συνομιλία με παιδιά, που βρέθηκαν στον χώρο, ενώ έπειτα μετέβη σε καλλιέργεια γλυκοπατάτας στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία και σε συζήτηση με πολίτες, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των παιδιών. Συγκεκριμένα είπε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα και για ηλικίες από 12 ετών και πάνω . Παράλληλα επανέλαβε οτι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών ενω ξεκαθάρισε οτι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να ειναι υποχρεωτικός.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη

 

Πηγή φωτογραφία και βίντεο: eleftheriaonline.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων