21/06/2023 21/06/2023 Ο κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος, επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και βουλευτής Λαρίσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε – μεταξύ άλλων – για την προσπάθεια ταύτισης της Εκκλησίας με συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο FORMedia TV υπογράμμισε ότι «η Ορθοδοξία δεν περιχαρακώνεται στα καλούπια ενός κόμματος». Ερωτηθείς για το κόμμα ΝΙΚΗ,...
21 Ιουνίου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2023 - 18:52

Χαρακόπουλος: Η Ορθοδοξία δεν περιχαρακώνεται στα καλούπια ενός κόμματος

Διαδώστε:
Χαρακόπουλος: Η Ορθοδοξία δεν περιχαρακώνεται στα καλούπια ενός κόμματος

Ο κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος, επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και βουλευτής Λαρίσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε – μεταξύ άλλων – για την προσπάθεια ταύτισης της Εκκλησίας με συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο FORMedia TV υπογράμμισε ότι «η Ορθοδοξία δεν περιχαρακώνεται στα καλούπια ενός κόμματος». Ερωτηθείς για το κόμμα ΝΙΚΗ, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε: «μιλώ με πολλούς φίλους, γιατί οι περισσότεροι εξ αυτών στα χρόνια που πολιτεύομαι υπήρξαν ψηφοφόροι της ΝΔ και με τίμησαν κατ’ επανάληψη με την εμπιστοσύνη τους. Προσπαθούμε να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι η Ορθοδοξία είναι σημείο ενότητας και όχι διαίρεσης του ελληνικού λαού. Δεν κάνουμε διαγωνισμό ποιος είναι περισσότερο θρησκευόμενος, ποιος είναι πιο κοντά στην ορθόδοξη παράδοση και στην πίστη μας. Και νομίζω ότι και ο πρωθυπουργός κατ’ επανάληψη είχε την ευκαιρία να τονίσεις στις ομιλίες του ότι δεν πρέπει να περιχαρακώνουμε την πίστη μας στα καλούπια ενός κόμματος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων