Επικαιρότητα
25 Μαρτίου, 2019

Χωρίς μαντήλια οι Ουκρανές στις εκκλησίες

Διαδώστε:

Women light candles during prayer service at a church in Kiev, Ukraine, Feb. 23. Ukraine's acting government issued a warrant Feb. 24 for the arrest of President Viktor Yanukovich, last reportedly seen in the pro-Russian Black Sea peninsula of Crimea, accusing him of mass crimes against protesters who stood up for months against his rule. (CNS photo/David Mdzinarishvili, Reuters) (Feb. 24, 2014)

Η αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και επιβάλλει νέους κανονισμούς στις εκκλησίες, όπως γράφει το πρακτορείο RBK-Ukraine.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να γίνει πιο προσιτή στον κόσμο, σχεδιάζει να επιτρέψει την τοποθέτηση πάγκων στις εκκλησίες, να αφήνει τις γυναίκες να μπαίνουν στον ναό χωρίς να έχουν καλύψει τα κεφάλια μου, ακόμα και να τελούν κηδείες για τους καθολικούς.

“Αν κάποιος βαπτίστηκε σε μια εκκλησία άλλου δόγματος και πεθάνει θα τελέσουμε ταφή και για αυτόν” δήλωσε ο Επίσκοπος Ζαπορίου και κάλεσε τους ιερείς να ακούσουν τη φωνή της καρδιάς και να ενεργήσουν σύμφωνα με τις εντολές της αγάπης.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, κ. Επιφάνιος δήλωσε ότι η εκκλησία είναι έτοιμη να πάψει τις προκαταλήψεις που υπάρχουν και να επιτρέπει στα κορίτσια και τις νεαρές γυναίκες να προσεύχονται στους ναούς χωρίς να φορούν μαντήλι, κάτι που μέχρι σήμερα απαγορεύεται.

“Η μεταρρύθμιση είναι πάντα μια δύσκολη και επώδυνη διαδικασία. Είναι απαραίτητο να εξηγήσουμε γιατί απαιτούνται οι αλλαγές αυτές” δήλωσε, προσθέτοντας ότι η αυτοκέφαλη ουκρανική εκκλησία είναι έτοιμη για μεταρρυθμίσεις.

 

Διαδώστε: