Επικαιρότητα
19 Δεκεμβρίου, 2019

“Χριστούγεννα στη Σμύρνη” με τη Σχολή Εν Ωδαίς

Διαδώστε:

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση “Χριστούγεννα στη Σμύρνη”, την περασμένη Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις της περιόδου που διανύουμε.
Την σκηνοθεσία και απαγγελία την κειμένων επιμελήθηκε ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Τα τραγούδια με προέλευση από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης ερμήνευσαν η Διονυσία Παπούλη και ο Γιώργος Ντόβολος, ο οποίος και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά την παράσταση. Συμμετείχε η ορχήστρα της Σχολής “Έν Ωδαίς” με μαέστρο τον Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί), Κών/νο Κοπανιτσάνο (κλαρίνο, φλογέρες), Αθηνά Κουκή (κανονάκι), Γεράσιμο Παπαδόπουλο (ούτι), Βασίλη Σμάνη (λαούτο), Ισίδωρο Παπαγεωργίου (κόντρα μπάσο) και Μανούσο Κλαπάκη (κρουστά).
Εκείνο το οποίο όμως εντυπωσίασε το κατάμεστο ακροατήριο ήταν οι παιδικές φωνές από την Χορωδία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με υπεύθυνη την κ. Ηλιάνα Φιλέα.
Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητου, εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο Σεβασμιώτατος αφού μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Παναγιωτάτου συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές της Σχολής “Εν Ωδαίς” για την συμβολή τους στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης καθώς και για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

       

 

Διαδώστε: