21/08/2024 21/08/2024 Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων για την εορτή της Παναγίας της Προυσιώτισσας θα παρουσιαστεί και θα διανεμηθεί σε συνεργασία με την Διακυνοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας ο τόμος με τις 37 ανά τον κόσμο εκκλησίες που φέρουν το όνομα του Θεού Σοφίας, μεταξύ των οποίων και η Αγία Σοφία Υπάτης, η οποία συνδέεται με την εικόνα της...
21 Αυγούστου, 2024 - 12:07
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2024 - 11:54

Υπάτη: Η Παναγία Προυσιώτισσα θα τιμηθεί σε μία από τις 37 Αγιά Σοφιές του κόσμου

Διαδώστε:
Υπάτη: Η Παναγία Προυσιώτισσα θα τιμηθεί σε μία από τις 37 Αγιά Σοφιές του κόσμου

Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων για την εορτή της Παναγίας της Προυσιώτισσας θα παρουσιαστεί και θα διανεμηθεί σε συνεργασία με την Διακυνοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας ο τόμος με τις 37 ανά τον κόσμο εκκλησίες που φέρουν το όνομα του Θεού Σοφίας, μεταξύ των οποίων και η Αγία Σοφία Υπάτης, η οποία συνδέεται με την εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό που θα τελεστεί στις 7 το απόγευμα την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024, θα χοροστατήσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, Αρχιμανδρίτης π. Γερμανός Γιαντσίδης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ Συμεών.

Θα μιλήσει για την Αγία του Θεού Σοφία Υπάτης η αρχαιολόγος και συντάκτης του σχετικού κειμένου Αλεξία Υφαντή της ΕΦΑ Φθιώτιδας – Ευρυτανίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ενορία Αγίου Νικολάου Υπάτης στην οποία ανήκει ο Ι.Ν. Αγίας Σοφίας.

Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα 80 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης (17/6/1944).

 

Διαβάστε επίσης: 

Μια άγνωστη παράδοση για την Παναγία την Προυσιώτισσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων