07/04/2023 07/04/2023 Στην καταδίκη των πυραυλικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ προέβη το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζοντας παράλληλα την πάγια θέση της χώρας μας για ανάγκη σεβασμού και διαφύλαξης του status quo των Ιερών Προσκυνημάτων των Ιεροσολύμων. Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την εκτόξευση μεγάλου αριθμού πυραύλων κατά του Ισραήλ», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. «Καλούμε όλες...
07 Απριλίου, 2023 - 12:53
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2023 - 13:39

ΥΠΕΞ: “Υπογραμμίζουμε τη θέση μας για τη διαφύλαξη του status quo των Ιερών Προσκυνημάτων των Ιεροσολύμων”

Διαδώστε:
ΥΠΕΞ: “Υπογραμμίζουμε τη θέση μας για τη διαφύλαξη του status quo των Ιερών Προσκυνημάτων των Ιεροσολύμων”

Στην καταδίκη των πυραυλικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ προέβη το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζοντας παράλληλα την πάγια θέση της χώρας μας για ανάγκη σεβασμού και διαφύλαξης του status quo των Ιερών Προσκυνημάτων των Ιεροσολύμων.

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την εκτόξευση μεγάλου αριθμού πυραύλων κατά του Ισραήλ», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης της βίας, η οποία δυστυχώς έχει προκαλέσει την απώλεια ανθρώπινων ζωών για την οποία εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη», σημειώνει.

«Ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο των θρησκευτικών εορτών, υπογραμμίζουμε εκ νέου τη θέση της Ελλάδας για ανάγκη σεβασμού και διαφύλαξης του status quo των Ιερών Προσκυνημάτων των Ιεροσολύμων», καταλήγει.

Η διαφύλαξη των Ιερών Προσκυνημάτων

Όπως έχει γράψει το ope.gr η Ελληνική Πολιτεία και το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθούν στενά στο ογκούμενο κύμα βίας στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στους Αγίους Τόπους καθώς οι ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας αποτελούν σημείο αναφοράς για χιλιάδες χριστιανούς που θα βρεθούν στην Ιερή Πόλη.

Παράλληλα, η Ελλάδα όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση, παραμένει σταθερή στην αναγκαιότητα της διαφύλαξης του status quo των Ιερών Προσκυνημάτων. 

Οι επιθέσεις

Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες προς το νότιο Ισραήλ για δεύτερη ημέρα χθες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, έπειτα από επιδρομή της αστυνομίας στο τέμενος Αλ Άκσα που πυροδότησε διασυνοριακά πυρά και φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση.

Από την πλευρά του το Ισραήλ εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πλήγματα στον νότιο Λίβανο και στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας πως έβαλε στο στόχαστρο θέσεις της Χαμάς, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις δεκάδων ρουκετών εναντίον της επικράτειάς του. Τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή της Τύρου, σημαντικού λιμανιού του νότιου Λιβάνου, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ το Ισραήλ ανακοίνωνε πως διεξήγαγε πλήγματα σε αντίποινα για τις τριάντα και πλέον ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν κατά της επικράτειάς του από τον Λίβανο.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα και Κύπρος ανησυχούν για το κύμα βίας στην Ιερουσαλήμ – Ζητούν άμεση αποκλιμάκωση

Η Ελλάδα καταδικάζει το ογκούμενο κύμα βίας εναντίον χριστιανικών τόπων λατρείας στα Ιεροσόλυμα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων