Επικαιρότητα
05 Φεβρουαρίου, 2019

Υπέρ της αυτοκεφαλίας ο πνευματικός κόσμος της Γεωργίας

Διαδώστε:

Περίπου 30 θεολόγοι και άνθρωποι των γραμμάτων στην Γεωργία, εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο για την παραλάβή του Τόμου της Αυτοκεφαλίας αλλά και την ενθρόνισή του.

Σε επιστολή που απέστειλαν και δημοσιεύεται στο Ukrinform, αναφέρουν τα εξής:

“Πλήρεις φιλικής, αδελφικής και ειλικρινούς αγάπης για τον Χριστό […] εορτάζουμε ειλικρινά την αυτοκεφαλία της Ιεράς Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και την πολυαναμενόμενη πνευματική και διοικητική ανεξαρτησία των ουκρανικών ενοριών”, αναφέρει η επιστολή.

Οι Γεωργιανοί θεολόγοι, «ως παιδιά της Γεωργιανής Αποστολικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας», «λαμβάνοντας υπόψη την επαγγελματική καλή συνείδηση», δήλωσαν ότι η νομική διαδικασία χορήγησης του Τόμου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είχε διεξαχθεί “με αντικειμενική ακρίβεια, σύμφωνα με Εμπνευσμένα από τον Θεό κανόνα, με πλήρη διατήρηση των αρχών του ευαγγελίου και των κανόνων των ιερών πατέρων».

Οι υπογράφοντες της επιστολής εξέφρασαν επίσης την ελπίδα ότι στο εγγύς μέλλον η γεωργιανή εκκλησία θα επαναλάβει την ευχαριστιακή κοινωνία με την ουκρανική εκκλησία.

Διαδώστε: