Επικαιρότητα
05 Αυγούστου, 2024

Ζάκυνθος: Έκθεση αγιογραφημένων Επιγονατίων διά χειρός Νίκου Μπιάζη-Σεντή

Διαδώστε:

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης Βανάτου “Αληθώς” παρουσιάζει Έκθεση αγιογραφημένων Επιγονατίων του ζακυνθίου αγιογράφου και ζωγράφου ΝΙΚΟΥ ΜΠΙΑΖΗ-ΣΕΝΤΗ, με τον γενικότερο τίτλο: “Περίζωσαι την ρομφαίαν σου επί τον μηρόν σου”.

Το Επιγονάτιο είναι λειτουργικό άμφιο του Επισκόπου και των αξιωματούχων Πρεσβυτέρων. Είναι ρομβοειδές και κρεμιέται επί του δεξιού μηρού-γονάτου του ιερουργού κληρικού.

Ο καλλιτέχνης Μπιάζης έχει ιστορήσει τριάντα (30) και πλέον τέτοια έργα, μάλιστα δε στην κρητικο-επτανησιακή τεχνοτροπία, για κληρικούς της Κρήτης, της Λάρισας, της Ζακύνθου, της Αθήνας.

Τώρα εκτίθενται όλα στην έδρα του “Αληθώς”, στην Ενοριακή Βιβλιοθήκη Βανάτου Ζακύνθου, από το βράδυ της Παρασκευής, 9ης Αυγούστου (οπότε θα γίνουν τα Εγκαίνια) έως την Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024. Σύντομη παρουσίαση θα κάνει ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, MSc Θεολογίας – Εκπαιδευτικός.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή και θα δέχεται επισκέπτες, κάθε βράδυ από τις 8 μέχρι τις 10. Ο ίδιος ο Καλλιτέχνης θα εξηγεί τα της τέχνης του.

Διαδώστε: