Επικαιρότητα
09 Φεβρουαρίου, 2023

Ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα αγνοείται στην Αντιόχεια

Διαδώστε:

Αρχικά είχε γίνει γνωστό πώς αγνοείται ένας Έλληνας, ωστόσο τελικά πρόκειται για ζευγάρι. Διπλωματικές πηγές, κατόπιν πληροφοριών για Έλληνες αγνοούμενους την επαύριο των καταστροφικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία, αναφέρουν πως η ελληνική πρεσβεία στην ‘Αγκυρα ενημερώθηκε από συγγενείς, ότι ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ευθύς μόλις περιήλθε σε γνώση της η σχετική πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία. Τέλος, διαβεβαιώνουν πως οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται.

Πρόκειται για έναν Έλληνα ο οποίος είναι παντρεμένος με μία γυναίκα ορθόδοξη, συριακής καταγωγής. Και οι δυο τους, είναι εγκλωβισμένοι στα ερείπια ενός κτιρίου.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του γαμπρού του, το ζευγάρι βρίσκεται παγιδευμένο κάτω από τα χαλάσματα από την πρώτη ημέρα που συνέβη ο ισχυρός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ. Αρχικά, τις πρώτες ημέρες άκουγαν και τις φωνές τους, αλλά δεν μπορούσαν να τους βγάλουν. Τώρα, όμως, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, δεν ακούν τις φωνές τους.

Όπως αναφέρει ο γαμπρός του, έχουν επικοινωνήσει με το ελληνικό προξενείο και ζήτησαν βοήθεια, ενώ αναμένουν τη συνδρομή της ελληνικής ομάδας διασωστών, που επιχειρεί στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαδώστε: