19/01/2020 19/01/2020 Στην Τρίγλια βρέθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του την εορτή των Θεοφανείων με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Το πρωί τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ναό της Παναγίας παρουσία πλήθους πιστών. Στην συνέχεια, εν πομπή κατευθύνθηκαν στην προκυμαία της Τριγλίας, όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκτυλίχθηκαν...
19 Ιανουαρίου, 2020 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2020 - 21:57

Ο Καθαγιασμός των Υδάτων στην Τρίγλια (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Καθαγιασμός των Υδάτων στην Τρίγλια (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Τρίγλια βρέθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του την εορτή των Θεοφανείων με το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Το πρωί τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ναό της Παναγίας παρουσία πλήθους πιστών. Στην συνέχεια, εν πομπή κατευθύνθηκαν στην προκυμαία της Τριγλίας, όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές κατά την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

 

 

Μοναδικές εικόνες και ρεπορτάζ, σας είχαμε παρουσιάσει όταν 97 χρόνια μετά έριψε ο Πατριάρχης τον Σταυρό στα νερά της Προποντίδας.

Ο νυν Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ως Μητροπολίτης Προύσης είχε τότε κάνει όλη την προετοιμασία και οι σκηνές ήταν πραγματικά συγκινητικές. Έτσι και σήμερα μετά τη Θεία Λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξαναέριξε τον Σταυρό στα νερά της Τρίγλιας.

 

Δείτε μοναδικές στιγμές από το βίντεο – ντοκουμέντο:

 

 

Το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” βρέθηκε τότε στην Τρίγλια της Μικράς Ασίας για να καταγράψει τις ιστορικές στιγμές από τον καθαγιασμό των υδάτων ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων ( με το Ιουλιανό ημερολόγιο ) 97 χρόνια μετά τον ξεριζωμό του Ελληνικού πληθυσμού της περιοχής.

Εκείνη τη μέρα, ο νυν Αρχιεπίσκοπος είχε μιλήσει στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη για τις ιστορικές στιγμές αλλά και για τις χαμένες πατρίδες.

Δείτε τα βίντεο:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων