20/12/2018 20/12/2018 Πολύ επιτυχημένες χαρακτήρισε τις πρόσφατες ελληνορωσικές συναντήσεις κορυφής στη Μόσχα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ, εκφράζοντας την ικανοποίηση της χώρας του για τα αποτελέσματα των επαφών του Αλέξη Τσίπρα με τη ρωσική ηγεσία, αλλά και εν γένει για την ελληνορωσική συνεργασία. Παράλληλα, ο κ. Μάσλοφ έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι...
20 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2018 - 9:24

Αντρ. Μάσλοφ: Ανησυχούμε για τις εκκλησιαστικές εντάσεις

Διαδώστε:
Αντρ. Μάσλοφ: Ανησυχούμε για τις εκκλησιαστικές εντάσεις

Πολύ επιτυχημένες χαρακτήρισε τις πρόσφατες ελληνορωσικές συναντήσεις κορυφής στη Μόσχα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ, εκφράζοντας την ικανοποίηση της χώρας του για τα αποτελέσματα των επαφών του Αλέξη Τσίπρα με τη ρωσική ηγεσία, αλλά και εν γένει για την ελληνορωσική συνεργασία. Παράλληλα, ο κ. Μάσλοφ έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ιδιαίτερος σημαντικός εταίρος για τη Μόσχα και πως οι διμερείς σχέσεις διαχρονικά ακολουθούν την ανιούσα πορεία.

Ερωτηθείς για το θέμα της αυτοκεφαλίας της ουκρανικής Εκκλησίας, είπε πως δεν συζητήθηκε στις συνομιλίες του πρωθυπουργού με τη ρωσική ηγεσία στη Μόσχα. «Το ρωσικό κράτος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον ορθόδοξο κόσμο, χωρίς όμως να παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα των Εκκλησιών και στις μεταξύ τους σχέσεις. Αυτό ισχύει και για την κατάσταση στην Ουκρανία» ανέφερε και εξέφρασε την ανησυχία της Ρωσίας για τις συνέπειες των εκκλησιαστικών εντάσεων.

Τέλος, υποστήριξε πως η Ρωσία παρατηρεί συνεχείς παραβάσεις των αρχών της ανεξιθρησκίας στην Ουκρανία και των βασικών δικαιωμάτων των πιστών και των κληρικών της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων