05/10/2018 05/10/2018 Για τέταρτη συνεχή ακαδημαϊκή χρονιά, στα πλαίσια των μαθημάτων της Χριστιανικής  Αρχαιολογίας και Τέχνης,  διοργανώνεται απο το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 σειρά σεμιναριακών μαθημάτων Εικονογραφικής Τέχνης. Στόχος των μαθημάτων, που έχουν εργαστηριακή μορφή, είναι η επαφή των φοιτητών του Τμήματος Θεολογίας και γενικότερα της Θεολογικής Σχολής και άλλων Σχολών του ΕΚΠΑ...
05 Οκτωβρίου, 2018 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2018 - 11:44

ΕΚΠΑ: Σεμινάρια Εικονογραφικής Τέχνης

Διαδώστε:
ΕΚΠΑ: Σεμινάρια Εικονογραφικής Τέχνης

Για τέταρτη συνεχή ακαδημαϊκή χρονιά, στα πλαίσια των μαθημάτων της Χριστιανικής  Αρχαιολογίας και Τέχνης,  διοργανώνεται απο το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 σειρά σεμιναριακών μαθημάτων Εικονογραφικής Τέχνης.

Στόχος των μαθημάτων, που έχουν εργαστηριακή μορφή, είναι η επαφή των φοιτητών του Τμήματος Θεολογίας και γενικότερα της Θεολογικής Σχολής και άλλων Σχολών του ΕΚΠΑ ή φιλότεχνων, μέσα από τη θεωρία και την πράξη, με τις αρχές, την αισθητική και τη θεολογία της βυζαντινής ζωγραφικής και τη σχέση της με τη σύγχρονη εικονογραφική τέχνη.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη και Τετάρτη 15.00-17.00 μ.μ. στον χώρο του Αγιογραφείου της Θεολογικής Σχολής (ισόγειο) και θα περιλαμβάνουν θεωρία και πράξη (σχέδιο – χρώμα), καθώς και διαλέξεις ειδικών επιστημόνων και καλλιτεχνών.

Μετά την περάτωση των μαθημάτων του εξαμήνου  θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Η συμμετοχή για τους φοιτητές θα είναι δωρεάν και για όλους τους άλλους που θα παρακολουθήσουν θα οριστεί συμβολικό αντίτιμο. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τρίτη 23/10/2018.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων