19/10/2018 19/10/2018 Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο αείμνηστος καθηγητής Νίκος Ματσούκας, η Παλαιά Διαθήκη και η Καινή Διαθήκη αποτελούν «…τους εκλεκτούς και εύχυμους καρπούς της παραδοσιακής ζωής» της Εκκλησίας, το περιεχόμενο των οποίων πρέπει να διερευνάται επιστημονικά. Στο πνεύμα αυτό, τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ, μετά από πρόταση του Προεδρείου, αποφάσισαν να αφιερώνουν κάθε ακαδημαϊκή...
19 Οκτωβρίου, 2018 - 19:15

Θεολογική ΑΠΘ: Έτος αφιερωμένο στην Παλαιά Διαθήκη

Διαδώστε:
Θεολογική ΑΠΘ: Έτος αφιερωμένο στην Παλαιά Διαθήκη

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο αείμνηστος καθηγητής Νίκος Ματσούκας, η Παλαιά Διαθήκη και η Καινή Διαθήκη αποτελούν «…τους εκλεκτούς και εύχυμους καρπούς της παραδοσιακής ζωής» της Εκκλησίας, το περιεχόμενο των οποίων πρέπει να διερευνάται επιστημονικά. Στο πνεύμα αυτό, τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ, μετά από πρόταση του Προεδρείου, αποφάσισαν να αφιερώνουν κάθε ακαδημαϊκή χρονιά σε ένα από τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύονται στο Τμήμα, αρχίζοντας από το γνωστικό αντικείμενο της Παλαιάς Διαθήκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν κατά την «Εβδομάδα Θεολογικού Λόγου και Τέχνης», κατά τον μήνα Μάιο, όπου θα κληθούν να συμμετέχουν τα μέλη του Τμήματος, η Εκκλησία, η Ελληνική Βιβλική Εταιρία και άλλοι σχετικοί φορείς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων