28/12/2018 28/12/2018 Κατά την επόμενη ημέρα των Αγίων Χριστουγέννων, επί της εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης, κ. Κλήμης, ιερούργησε εις την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Ναόν της Γεννήσεως του Χριστού στο Ψυρρή, όπου και εκήρυξε τον θείον λόγον, αλλά και προεξήρχε της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος της του Χριστού Γεννήσεως σε οδούς του...
28 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2018 - 11:12

Ο Θεοφ. κ. Κλήμης στη λιτάνευση της Εικόνος της Γεννήσεως

Διαδώστε:
Ο Θεοφ. κ. Κλήμης στη λιτάνευση της Εικόνος της Γεννήσεως

Κατά την επόμενη ημέρα των Αγίων Χριστουγέννων, επί της εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης, κ. Κλήμης, ιερούργησε εις την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Ναόν της Γεννήσεως του Χριστού στο Ψυρρή, όπου και εκήρυξε τον θείον λόγον, αλλά και προεξήρχε της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος της του Χριστού Γεννήσεως σε οδούς του κέντρου των Αθηνών.

“Παιδιά μου” όπως είπε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα, “προσέξτε”.

Και συνέχισε: “Όταν έρχεσθε στη Θεία Λειτουργία, συμμετέχουμε μόνον για να είμεθα κοινωνοί των Δώρων, του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Γιατί, μόνον όσοι κοινωνούμε σωζόμεθα. Το αντίδωρον, δε σώζει. Γι, αυτό, λοιπόν, σήμερα, ιδιαίτερη χαρά και ευλογία, διότι, πρώτον τελούμε τη Θεία Λειτουργία μέσα στην πανηγυρική ατμόσφαιρα των Αγίων Χριστουγέννων εις τον Ναόν της Γεννήσεως”.

Συλλειτούργησαν οι Αρχιμ. π. Ειρηναίος της Μητροπόλεως Μεγάρων και ο Αρχιμ. π. Θεοδόσιος, όπως, επίσης, Πρεσβύτεροι και Ιεροδιάκονος.

Δείτε το επίκαιρο βίντεο, σε μετάδοση του Πρακτορείου “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”:

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων