20/04/2022 20/04/2022 Βρισκόμαστε στο μέσον της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, ωστόσο, τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν προβληματισμούς.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα συμβάν που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στον μεγαλύτερο ναό της Αθήνας, αυτόν του Αγίου Παντελεήμωνος επί της οδού Αχαρνών. Άνδρας, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, εισβάλει...
20 Απριλίου, 2022 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2022 - 15:28

Άγιος Παντελεήμονας Αχαρνών: Απρόοπτο ή καθημερινότητα;

Διαδώστε:
Άγιος Παντελεήμονας Αχαρνών: Απρόοπτο ή καθημερινότητα;

Βρισκόμαστε στο μέσον της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, ωστόσο, τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν προβληματισμούς. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα συμβάν που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στον μεγαλύτερο ναό της Αθήνας, αυτόν του Αγίου Παντελεήμωνος επί της οδού Αχαρνών. Άνδρας, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, εισβάλει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας παίρνει το μικρόφωνο και κάτι φωνάζει στη γλώσσα του.

Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για αλλοδαπό. Το συμβάν έληξε με την επέμβαση δύο μελών της χορωδίας οι οποίοι έσπευσαν και απομάκρυναν τον άνδρα από τον ναό χωρίς την επέμβαση της αστυνομίας.

Ωστόσο, πιστοί που εκκλησιάζονται στην ενορία ανέφεραν ότι αυτό δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά είναι μια αποτύπωση της καθημερινότητας όσων συμβαίνουν στον περιβάλλοντα χώρο του ναού και ιδιαίτερη στην ομώνυμη πλατεία η οποία κατά το παρελθόν είχε γίνει χώρος συγκρούσεων μεταξύ κατοίκων και αλλοδαπών, λόγω της αυξημένης παραβατικότητας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά. Το ερώτημα όμως που παραμένει είναι αν αυτό το συμβάν μπορεί να χαρακτηριστεί ως απρόοπτο ή δηλώνει την καθημερινότητα μιας ενορίας του κέντρου της πρωτεύουσας οι πιστοί της οποίας τα τελευταία χρόνια προσέρχονται με φόβο για να εκκλησιαστούν; Τις απαντήσεις καλούνται να δώσουν οι αρμόδιοι.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου ο άνδρας Αραβικής καταγωγής που προέβη στην συγκεκριμένη ενέργεια, συνελήφθη.

Νικόλαος Ζαΐμης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων