07/01/2022 07/01/2022 Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος Με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια, αλλά και την άφατη κατάνυξη του χριστεπώνυμου πλήθους του 7-ου Διαμερίσματος και άλλων περιοχών των Αθηνών, πραγματοποιήθηκε σήμερα 6-1-2022, ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων στον περικαλλή ναό του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων. Στους Αμπελόκηπους, που με τους ολάνθιστους κήπους τους και τα μποστάνια τους κόμιζαν κάποτε το...
07 Ιανουαρίου, 2022 - 9:47
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2022 - 9:49

Από τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων !

Διαδώστε:
Από τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων στον  Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια, αλλά και την άφατη κατάνυξη του χριστεπώνυμου πλήθους του 7-ου Διαμερίσματος και άλλων περιοχών των Αθηνών, πραγματοποιήθηκε σήμερα 6-1-2022, ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων στον περικαλλή ναό του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων.

Στους Αμπελόκηπους, που με τους ολάνθιστους κήπους τους και τα μποστάνια τους κόμιζαν κάποτε το καλοκαίρι στην Αθήνα, αλλά και που πρωτοστάστησαν, στην αστική μεγαλουργία της πόλης αργότερα, με την «Βίλα Μαργαρί-τα», το «Κτήμα Θών» και όλα τα άλλα αλησμόνητα στοιχεία της κοινωνικής τους ευμάρειας.

Επιβλητικός ο καλλιεπής ναός της Πανόρμου και σημαιοστολισμένος με την γαλανόλευκη και τους χρυσοπόρφυρους σταυραετούς του Βυζαντίου, κατηύγαζε την άφατη κατάνυξη των πιστών, αλλά και την ιερότητα των Αγίων Θεοφανείων, που σηματοδοτούν την αναγέννηση και την ηθική αναβάπτιση των ανθρώπων. Σύσσωμος λοιπόν ο λαός των Αθηνών προσήλθε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου της Πανόρμου, όπου και έλαβε χώρα πανηγυρική δοξολογία και εν συνεχεία ο αγιασμός των Υδάτων. Της πανηγυρικής δοξολο-γίας, χοροστάστάτησε ο ευλαβής Αρχιμανδρίτης και αρχιερατικός προϊστάμενος του ναού Πατέρας κ.κ.. Πλάτωνας Βακαλάκης, συνεπικουρούμενος και από τους άλλος ιερείς του ναού, κ.κ. Κίκιζα Γεώργιο, Κωνσταντέλλο Δημήτριο. Και του Χρόνου με υγεία και ο Αγιασμός των Υδάτων, να αποτελέσει χαρμόσυνο έναυσμα ηθικής και πνευματικής ανασυγκρότησης, αλληλεγγύης και ηθικής ευημερίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων