26/11/2018 26/11/2018 Το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, κτισμένο σε περίοπτη θέση, βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στη Νάουσα Ημαθίας. Το πανέμορφο, κατάφυτο φυσικό περιβάλλον, με την υπέροχη θέα, είναι ιδανικό για τους επισκέπτες που επιθυμούν να ηρεμήσουν και να ξεκουράσουν το πνεύμα τους μακριά από την πόλη. Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου χρονολογείται προ του έτους 1785,...
26 Νοεμβρίου, 2018 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2018 - 15:35

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Νάουσας

Διαδώστε:
Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Νάουσας

Το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, κτισμένο σε περίοπτη θέση, βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στη Νάουσα Ημαθίας. Το πανέμορφο, κατάφυτο φυσικό περιβάλλον, με την υπέροχη θέα, είναι ιδανικό για τους επισκέπτες που επιθυμούν να ηρεμήσουν και να ξεκουράσουν το πνεύμα τους μακριά από την πόλη.

Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου χρονολογείται προ του έτους 1785, ενώ από το 1950 περιήλθε στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης. Το Καθολικό της Μονής είναι κτίσμα του 19ου αι. και ανήκει στον τύπο της τρικλίτου σχιστοπλακοσκεπούς θολοσκεπούς βασιλικής. Το καθολικό και το τέμπλο της διαθέτουν αξιόλογες εικόνες, με τη χρονολογία αγιογραφήσεως της παλαιότερης να ανάγεται πριν από το έτος 1845.

 

 

Το μοναστήρι αποτελεί ιδανικό προορισμό για σχολικές εκδρομές, αλλά και για προσκυνηματικές εκδρομές, από τη Νάουσα και όχι μόνο, προσφέροντας στον επισκέπτη του ξεχωριστή ομορφιά, γαλήνη και ηρεμία. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως στο κατάφυτο φυσικό περιβάλλον της μονής καλλιεργούνται βιολογικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, με ιδιαίτερη αγάπη και μεράκι, δια χειρός των μοναχών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων