17/07/2024 17/07/2024 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος πιστών σπεύδουν στο ξακουστό μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη. Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας, χθες στον Εσπερινό, Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, σε ενορίες και μοναστήρια της Κρήτης, με χιλιάδες πιστούς να συρρέουν. Μικροί και μεγάλοι γονυπετείς σχηματίζουν ουρές στο δρόμο με στόχο...
17 Ιουλίου, 2024 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2024 - 17:13

Αγία Μαρίνα Βόνης: Πλήθος πιστών στο μεγαλύτερο προσκύνημα της Κρήτης

Διαδώστε:
Αγία Μαρίνα Βόνης: Πλήθος πιστών στο μεγαλύτερο προσκύνημα της Κρήτης

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος πιστών σπεύδουν στο ξακουστό μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη. Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας, χθες στον Εσπερινό, Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, σε ενορίες και μοναστήρια της Κρήτης, με χιλιάδες πιστούς να συρρέουν.

Μικροί και μεγάλοι γονυπετείς σχηματίζουν ουρές στο δρόμο με στόχο να φτάσουν στα σκαλιά της εκκλησίας για να εκπληρώσουν το τάμα τους στην θαυματουργή Αγία Μαρίνα, που τα θαύματά της είναι γνωστά εντός και εκτός συνόρων.

Πολλοί είναι και εκείνοι που περπατούν χιλιόμετρα για να φτάσουν στο μοναστήρι και να παρακαλέσουν ή να ευχαριστήσουν για κάποιο αίτημα που έχει εκπληρωθεί, τη χάρη της θαυματουργής Αγίας Μαρίνας.

Η ιερά πανήγυρις, αποτελεί θρησκευτικό γεγονός ευρείας κλίμακας και προσελκύει περισσότερους από 100.000 πιστούς, τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στο ξακουστό μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στην Βόνη, παραμονή της εορτής της, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, με αρκετούς μάλιστα πιστούς να συρρέουν προς τον ναό ακόμα και με τα πόδια, προκειμένου να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία της Αγίας Μαρίνας και να εκπληρώσουν το τάμα τους ζητώντας την προστασία της.

 

Πηγή: neakriti.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων