21/04/2024 21/04/2024 Για μία ακόμη χρονιά τελέσθηκε η αγρυπνία του Ακαθίστου Ύμνου στην Αυτοκρατορική Ιερά Νέα Μονή της Χίου προεξάρχοντος του  Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου με την συμμετοχή πολλών Κληρικών και την παρουσία ικανού αριθμού πιστών παρά τις καιρικές συνθήκες. Κάτω από τα μοναδικά ψηφιδωτά, προστατευόμενα από την UNESCO, του αυτοκρατορικού μνημείου, που ανήγειρε...
21 Απριλίου, 2024 - 11:56

Αγρυπνία του Ακαθίστου Ύμνου στο μοναστήρι του Κωνσταντίνου του Μονομάχου

Διαδώστε:
Αγρυπνία του Ακαθίστου Ύμνου στο μοναστήρι του Κωνσταντίνου του Μονομάχου

Για μία ακόμη χρονιά τελέσθηκε η αγρυπνία του Ακαθίστου Ύμνου στην Αυτοκρατορική Ιερά Νέα Μονή της Χίου προεξάρχοντος του  Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου με την συμμετοχή πολλών Κληρικών και την παρουσία ικανού αριθμού πιστών παρά τις καιρικές συνθήκες.

Κάτω από τα μοναδικά ψηφιδωτά, προστατευόμενα από την UNESCO, του αυτοκρατορικού μνημείου, που ανήγειρε ο Αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Ι΄ ο Μονομάχος, ανεγνώσθησαν οι 24 οίκοι των Χαιρετισμών.

Ομιλώντας ο Φιλόλογος Ιεράρχης προέβη σε επιστημονική παρουσίαση τόσο του Ακαθίστου Ύμνου, όσο και του Κανόνος του Ιωσήφ του Υμνογράφου με αναφορές στα τρία αποδιδόμενα προοίμια του ΥΜΝΟΥ, στις ακροστιχίδες, την Χριστολογική θεματογραφία, τους κώδικες, τις εκδόσεις, τις επιδράσεις και καταλήγοντας με την αναφορά του Καθηγητού ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΜΙΝΗ, εν είδει μνημοσύνου ευγνωμοσύνης, ότι ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ κατανοείται μόνο από όσους τον προσεγγίζουν ” μέ πίστι καί τήν προσήκουσα στήν περίπτωσι ταπείνωσι “.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Διονύσιος παρέθεσε μοναστική τράπεζα.

Ευλογημένες στιγμές Ορθοδόξου Πίστεως και Βυζαντινής μνήμης στους ακρίτες του Αρχιπελάγους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων