24/04/2023 24/04/2023 Με κάθε λαμπρότητα και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου της Διακαινησίμου, 22 Απριλίου 2023 στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μεγανησίου, Ιερού Μετοχίου της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής  Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου π. Νικηφόρου Ασπρογέρακα. Τον π. Νικηφόρο πλαισίωσαν οι εφημέριοι Μεγανησίου . Πρεσβύτεροι...
24 Απριλίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2023 - 17:23

Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μεγανησίου

Διαδώστε:
Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μεγανησίου

Με κάθε λαμπρότητα και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου της Διακαινησίμου, 22 Απριλίου 2023 στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μεγανησίου, Ιερού Μετοχίου της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής  Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου π. Νικηφόρου Ασπρογέρακα.

Τον π. Νικηφόρο πλαισίωσαν οι εφημέριοι Μεγανησίου . Πρεσβύτεροι π. Ευάγγελος Αρώνης και π. Ελευθέριος Κωσταράκης, ο εφημέριος Ενορίας Απολπαίνης Λευκάδος  Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος και ο αδελφός της Ιεράς Μονής ευλαβέστατος διάκονος π. Θεόφιλος Βάιος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος π. Νικηφόρος αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας καλώντας τους Μεγανησιώτες να αγκαλιάσουν το Ιερό Μετόχι στο οποίο αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη εγκαταβιώνει η μοναχή Σιλουανή.

Ακολούθησε περιφορά της εικόνας της Αναστάσεως και μετά το πέρας της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε πασχαλινή τράπεζα σε όλους την οποία και στόλισαν Αναστάσιμοι ύμνοι και όμορφα παραδοσιακά τραγούδια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων