Ιερές Μονές
24 Νοεμβρίου, 2020

Από την λεβεντογέννα Κρήτη στις εσχατιές της Αφρικής για την αγάπη του Χριστού

Διαδώστε:

Στην πόλη Κισούμου που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Βικτώρια έφτασε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β’, το πρωί της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2020.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μετέβη και στην Ιερά Μονή Παναγίας Τριχερούσας, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τον πνευματικό και κτίτωρα της Μονής π. Απόστολο, την Καθηγουμένη Ανθούσα και την τιμία συνοδεία της. Στο Καθολικό της Μονής εψάλη δέηση για την άφιξη του Πατριάρχη και η ακολουθία του Εσπερινού για την εορτή της Αγίας Αικατερίνης.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στον βίο της Αλεξανδρινής Αγίας και ευχαρίστησε τον π. Απόστολο και την συνοδεία του που άφησαν την πατρίδα τους την λεβεντογέννα Κρήτη και εγκαταστάθηκαν στα βάθη της κεντρικής Αφρικής για να δώσουν μαρτυρία Χριστού και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Ακολούθως ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τους υπό ανέγερση χώρους της Μονής, ευλόγησε τα καλά έργα της αδελφότητας και ευχήθηκε σύντομα να έρθει η ημέρα των εγκαινίων. Επίσης επισκέφθηκε τα Ορθόδοξα Εκπαιδευτήρια παραπλεύρως της Μονής και μίλησε πατρικά στους μαθητές της τελευταίας τάξης του Γυμνασίου που προετοιμάζονται για τις τελικές εξετάσεις τους, δίνοντάς τους ελπίδα για το αύριο και για ένα νέο ξεκίνημα που θα έρθει μετά το πέρασμα της πανδημίας.

Τέλος στο ταπεινό αρχονταρίκι προσφέρθηκε κέρασμα και έτσι ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της ημέρας με τις τόσες πολλές ευλογίες και μοναδικές εμπειρίες, εμπειρίες ζωής, εμπειρίες ιεραποστολικές, εμπειρίες της πρωτοχριστιανικής εποχής.

Διαδώστε: