Ιερές Μονές
12 Αυγούστου, 2024

Αρχιερατικός Εσπερινός του Σαββάτου στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας

Διαδώστε:

Στην ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού του Σαββάτου που τελέστηκε στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας χοροστάτησε το απόγευμα του Σαββάτου 10 Aυγούστου 2024 o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Πριν την Απόλυση ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στον αύλειο χώρο του Καθολικού και μίλησε στους πολυπληθείς προσκυνητές για την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για το ιερό της πρόσωπο αλλά και για την ευλογημένη και ιδιαίτερη σχέση που έχουν όλοι οι Λασιθιώτες με την Παναγία την Φανερωμένη και τη θαυματουργή εικόνα της.

Ευχήθηκε δε η προστασία, η σκέπη και η παρηγοριά της Θεομήτορος να είναι διηνεκής σε όλο τον κόσμο και να γίνει βάλσαμο παρηγοριάς και ελπίδας στα προβλήματα, τους πειρασμούς, τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν όλοι οι συνάνθρωποί μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πολλοί προσκυνητές κάθε ηλικίας ανεβαίνουν με τα πόδια στο Μοναστήρι για να προσκυνήσουν και να εκπληρώσουν κάποιο τάξιμό τους.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Ηγούμενος της Μονής Φανερωμένης Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Δερμιτζάκης, ο Αδελφός αυτής οσιολ. ιερομόναχος Τίτος Ματαλλιωτάκης και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Διαδώστε: