Ιερές Μονές
08 Οκτωβρίου, 2024

Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Σπανός: Η μετάνοια αποτελεί το εισιτήριο για τον ουρανό

Διαδώστε:

Με κατανυκτική αγρυπνία η 9η ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024” του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Κατά την ιερά αγρυπνία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπανός, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετο Θεοδωρακόπουλο, αδελφό της Μονής Αγίας Λαύρας, και τον Ιερομόναχο Γεννάδιο Βατοπαιδινό. 

Κατά το κήρυγμά του ο π. Ευσέβιος, με αφορμή τον βίο της Οσία Πελαγίας, τη μνήμη της οποίας εορτάζει η Εκκλησία μας στις 8 Οκτωβρίου, αναφέρθηκε στην αρετή της μετάνοια η οποία αποτελεί το εισιτήριο για κάθε χριστιανό για την είσοδό του στον ουρανό. Επίσης, ο Ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας αναφέρθηκε στους σύγχρονους Αγίους τους οποίους ανέδειξε η χάρη του Θεού στην εποχή μας, όπως ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής τα ιερά λείψανα του οποίου έχουν την ευλογία να προσκυνούν οι πιστοί. Τέλος, ευχήθηκε όπως η χάρις του Παναγίου Πνεύματος οδηγεί τον καθένα μας σε πνευματική μετάνοια και κατά Θεόν προκοπή.

Κατά την ιερά αγρυπνία έψαλε χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοδιακόνου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών π. Ιωάννου Καρπασινού.

Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας αθρόα υπήρξε η προσέλευση των πιστών οι οποίοι προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή, του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη.

Διαδώστε: