07/03/2021 07/03/2021 Εκοιμήθη εν Κυρίω η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αναλήψεως του Κυρίου Καλύμνου, μοναχή Πουλχερία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας.  Η μοναχή Πουλχερία εκ παιδιόθεν εισήλθε στη Μονή και εκάρη μοναχή, η οποία με ζήλο, υπακοή και αυταπάρνηση, ηκολούθησε τον μοναχικόν βίον. Η αγάπη, η καλοσύνη και η προσήνεια, ήταν...
07 Μαρτίου, 2021 - 14:57
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2021 - 14:59

Εκοιμήθη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αναλύψεως Καλύμνου

Διαδώστε:
Εκοιμήθη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αναλύψεως Καλύμνου

Εκοιμήθη εν Κυρίω η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αναλήψεως του Κυρίου Καλύμνου, μοναχή Πουλχερία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας. 

Η μοναχή Πουλχερία εκ παιδιόθεν εισήλθε στη Μονή και εκάρη μοναχή, η οποία με ζήλο, υπακοή και αυταπάρνηση, ηκολούθησε τον μοναχικόν βίον.

Η αγάπη, η καλοσύνη και η προσήνεια, ήταν μόνον μερικές των αρετών, δια τούτο και ηγαπήθη από τον Καλυμνιακόν Λαόν, ακολουθώντας τα βήματα των ηγουμενισσών, ιδρυτριών και κτητόρων της Μονής, Ευσεβείας και Μαρίκας το γένος Αλαχούζου.

Η Μονή Αναλήψεως Καλύμνου είχε ως διακόνημα την κεντητική τέχνη, ενώ η μοναχή Πουλχερία διακρινόταν για την κατασκευή Αρχιερατικών Μιτρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων