16/09/2024 16/09/2024 Μέσα σε κλίμα Ιεράς κατανύξεως, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2024 στην Ιερά Μονή Παναγίας Ροβελίστης Άρτης, η ενθρόνιση της νεοεκλαγείσης Ηγουμένης, Γερόντισσας Μυροφόρας. Προηγήθηκε Μέγας Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, ο οποίος στην συνέχεια προεχείρισε την νέα Καθηγουμένη. Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς την Γερόντισσα Μυροφόρα, ευχήθηκε και της ζήτησε...
16 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2024 - 12:09

Ενθρονίστηκε η Γερόντισσα Μυροφόρα Ηγουμένη της Μονής Ροβελίστης Άρτης

Διαδώστε:
Ενθρονίστηκε η Γερόντισσα Μυροφόρα Ηγουμένη της Μονής Ροβελίστης Άρτης

Μέσα σε κλίμα Ιεράς κατανύξεως, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2024 στην Ιερά Μονή Παναγίας Ροβελίστης Άρτης, η ενθρόνιση της νεοεκλαγείσης Ηγουμένης, Γερόντισσας Μυροφόρας.

Προηγήθηκε Μέγας Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, ο οποίος στην συνέχεια προεχείρισε την νέα Καθηγουμένη.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς την Γερόντισσα Μυροφόρα, ευχήθηκε και της ζήτησε να συνεχίσει να διακρίνεται για την ταπείνωση και την υπακοή της, ώστε δια του παραδείγματός της, να οικοδομεί την Αδελφότητα.

Η νέα Ηγουμένη, στην ομιλία της, ζήτησε τις ευχές όλων, ώστε να κερδίσει τον Παράδεισο και να βοηθήσει και τις Μοναχές να το κατορθώσουν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων