Ιερές Μονές
07 Αυγούστου, 2024

Εορτή της Μεταμορφώσεως και Χειροτονία στη Μονή Βλατάδων

Διαδώστε:

Την Τρίτη 6 Αυγούστου πανηγύρισε η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων την μεγάλη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

 

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος συμπαραστατούμενος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πατάρων κ. Αθηναγόρου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Παρθενίου Kiyonga από την Τανζανία, ο οποίος σπουδάζει στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. και πρόκειται να διακονήσει στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας. Ο πατήρ Παρθένιος είναι γιος του πρώτου ιερέα της Τανζανίας, μακαριστού πατρός Σωσθένη Kiyonga, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός, ο πατήρ Αναστάσιος, διακονεί στην πρωτεύουσα της Τανζανίας τη Ντοντόμα, η οποία ανήκει στην πνευματική δικαιοδοσία της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας.

Είναι πολύ παρήγορο το γεγονός ότι στις μέρες μας αναδεικνύονται εργάτες του Ευαγγελίου, οι οποίοι με τη χάρη του Θεού θα συνεχίσουν στο μέλλον το έργο διάδοσης της ορθόδοξης πίστης στη γη της Αφρικής.

 

 

Πηγή: Ιεραποστολική Στέγη

Διαδώστε: