16/07/2024 16/07/2024 Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, ημέρα κατά την οποία η Καθηγουμένη του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμυλίας, Μοναχή Νικοδήμη, άγει τα ονομαστήριά της, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, μετά της συνοδείας του, τον Εντιμολογιώτατο Καθηγητή και Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Δρα Σωτήριο Μπαλατσούκα και τον Ιερολογιώτατο...
16 Ιουλίου, 2024 - 16:08
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2024 - 16:41

Επίσκεψη Μητροπολίτη Λαρίσης στο Μοναστήρι της Ορμύλιας

Διαδώστε:
Επίσκεψη Μητροπολίτη Λαρίσης στο Μοναστήρι της Ορμύλιας

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, ημέρα κατά την οποία η Καθηγουμένη του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμυλίας, Μοναχή Νικοδήμη, άγει τα ονομαστήριά της, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, μετά της συνοδείας του, τον Εντιμολογιώτατο Καθηγητή και Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Δρα Σωτήριο Μπαλατσούκα και τον Ιερολογιώτατο Αρχιδιάκονο π. Σπυρίδωνα-Αθανάσιο Σάσσαλο, μετέβησαν και ευχήθηκαν στην σεβαστή Γερόντισσα.

Τον Σεβασμιώτατο υπεδέχθησαν με αισθήματα χαράς ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ελισαίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, ο Εφημέριος της Ιεράς Μονής π. Μύρων, η Γερόντισσα και οι Αδελφές, πολλές από τις οποίες έλκουν την καταγωγή τους από τη Θεσσαλία και έχουν ιδιαίτερους πνευματικούς δεσμούς με την αγιοτόκο θεσσαλική γη.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό της ημέρας, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, ενώ αμέσως μετά τον Εσπερινό παρεκάθησε στην εόρτιο τράπεζα και είχε την ευκαιρία ουσιαστικού συμπνευματισμού με τους αγίους Αρχιερείς και την Αδελφότητα.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο και τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ελισαίο μετέβησαν στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο προκειμένου να υποβάλουν εόρτιες ευχές στον σεβαστό ιεράρχη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων