01/07/2023 01/07/2023 Στην Ιερά Μονή Τρικόρφου Φωκίδος, τελέστηκε σήμερα 1η Ιουλίου 2023, εορτή των Αγίων Αναργύρων, πολυαρχιερατικό μνημόσυνο της Γερόντισσας Παϊσίας της ελεήμονος και του μακαριστού συζύγου της Παναγιώτου. Συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, καθώς και δεκάδες ιερείς, μοναχοί και μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεως,...
01 Ιουλίου, 2023 - 21:02
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2023 - 21:44

Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο της Γερόντισσας Παϊσίας

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο της Γερόντισσας Παϊσίας

Στην Ιερά Μονή Τρικόρφου Φωκίδος, τελέστηκε σήμερα 1η Ιουλίου 2023, εορτή των Αγίων Αναργύρων, πολυαρχιερατικό μνημόσυνο της Γερόντισσας Παϊσίας της ελεήμονος και του μακαριστού συζύγου της Παναγιώτου.

Συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, καθώς και δεκάδες ιερείς, μοναχοί και μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και πλήθος ευσεβών χριστιανών που προσήλθαν από διάφορα μέρη της πατρίδος μας.

Ομίλησε καταλλήλως για τις αρετές και την αγία ζωή των μεταστάντων Παϊσίας μοναχής και Παναγιώτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου που τελέστηκαν στο Καθολικό της Μονής, κατευθύνθηκαν άπαντες στα ιερά μνήματα των κεκοιμημένων, όπου τελέστηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα και τράπεζα για όλους.

         

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων