08/12/2022 08/12/2022 Μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτικό κλίμα και με την δέουσα βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης στην Ιερά Μονή του Θεοβαδίστου Όρους Σινά. Η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης πανηγυρίζει στις 8 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το Παλαιό Ημερολόγιο. Η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά (Ιερά Αυτόνομος Βασιλική Μονή Αγίας Αικατερίνης του Αγίου...
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 21:53

H Πανήγυρις της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
H Πανήγυρις της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτικό κλίμα και με την δέουσα βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης στην Ιερά Μονή του Θεοβαδίστου Όρους Σινά.

Η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης πανηγυρίζει στις 8 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το Παλαιό Ημερολόγιο.

Η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά (Ιερά Αυτόνομος Βασιλική Μονή Αγίας Αικατερίνης του Αγίου και Θεοβαδίστου Όρους Σινά όπως αποκαλείται επίσημα), είναι κτισμένη στις παρυφές του όρους Σινά, στην ομώνυμη χερσόνησο.

Η Μονή αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Σύμφωνα με μαρτυρίες, θεωρείται η παλαιότερη χριστιανική μονή στον κόσμο.

Ιστορικά, η παλαιότερη μαρτυρία για ύπαρξη μοναστικής ζωής στην περιοχή είναι του 381-384 μ.Χ. Επί βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού, ανάμεσα στο 527 και 565, ανεγέρθηκε η μονή στο σημείο που βρίσκονταν η «φλεγόμενη βάτος» του Μωυσή.

Το μέρος θεωρείται ιερό για χριστιανούς, μουσουλμάνους και Εβραίους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων