03/01/2024 03/01/2024 Στην Ιερά Μονή Παντανάσσης Κρανιδίου πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η 12η σύναξη Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της τοπικής Εκκλησίας της Ερμιονίδος. Μετά την ακολουθία του Εσπερινού, ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα. Κατόπιν στο Αρχονταρίκι της Ι. Μονής ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κρανιδίου, Αρχιμ. π. Χριστόφορος Καραβίας , καλωσόρισε τους νέους, συνεργάτες στην θεία Λατρεία, απευθύνοντας εγκάρδιους λόγους ευχαριστίας και δίνοντάς τους πνευματικές...
03 Ιανουαρίου, 2024 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2024 - 21:25

Η 12η σύναξη Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Ερμιονίδος στην Ιερά Μονή Παντανάσσης Κρανιδίου

Διαδώστε:
Η 12η σύναξη Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Ερμιονίδος στην Ιερά Μονή Παντανάσσης Κρανιδίου

Στην Ιερά Μονή Παντανάσσης Κρανιδίου πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η 12η σύναξη Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της τοπικής Εκκλησίας της Ερμιονίδος. Μετά την ακολουθία του Εσπερινού, ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα.

Κατόπιν στο Αρχονταρίκι της Ι. Μονής ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κρανιδίου, Αρχιμ. π. Χριστόφορος Καραβίας , καλωσόρισε τους νέους, συνεργάτες στην θεία Λατρεία, απευθύνοντας εγκάρδιους λόγους ευχαριστίας και δίνοντάς τους πνευματικές κατευθύνσεις για την συνεργασία στην Εκκλησιαστική Λειτουργική ζωή κατά το νέο έτος αλλά και προτροπές ενθάρρυνσης για την καλλιέργεια της πνευματικής ζωής. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στο μέγα μυστήριο της Ιερωσύνης.

Στη συνέχεια αντιφώνησαν ένας ιερόπαις και ένας αναγνώστης, καταθέτοντας την εμπειρία ως συνεργάτες στη θεία Λατρεία.
Επηκολούθησε γόνιμος διάλογος με την συμμετοχή όλων.

Η Σύναξη ολοκληρώθηκε με πλούσιο κέρασμα και διαμονή αναμνηστικών δώρων.

Θερμές ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ  για την ευλογία που μας έδωσε να είμαστε όλοι, κληρικοί και λαϊκοί, συνοδοιπόροι και συναγωνιστές κάτω από την δική Του πνευματική καθοδήγηση.

Στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Φιλοθέη μοναχή και την συνοδεία της για την πλούσια φιλοξενία.

Σε όλους τους συμμετέχοντες νέους συνεργούς στο Ιερό λατρευτικό έργο της Ερμιονίδος.

Η προσευχή όλων μας προς τον Επιφανέντα Σωτήρα Χριστό ας είναι αυτή: «Κύριε κάνε μας να σε αγαπήσουμε με όλη μας την καρδία»!

    

Συντάκτης : Αρχιμ π.Χριστοφόρος Καραβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων