Ιερές Μονές
30 Αυγούστου, 2023

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης

Διαδώστε:

H μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου εορτάσθηκε σε όλες τις ενορίες και Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023 και ιδιαιτέρως στην ανδρώα Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής και πριν το τέλος της ακολουθίας λιτανεύθηκε η Ιερά Εικόνα του Αγίου εντός της Ιεράς Μονής, με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών που προσήλθαν να ζητήσουν τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννου προς τον Φιλάνθρωπο Θεό. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Νικησιάνης π. Ζαχαρία Μέγκα, του Ιερομονάχου π. Συμεών και του Διακόνου π. Αθανασίου Γουσίδη.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείον λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Αμέσως μετά την Θεία λειτουργία παρετέθη νηστήσιμη τράπεζα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Διαδώστε: