07/10/2024 07/10/2024 Η εξόδιος Ακολουθια του μακαριστού Αρχιμανδρίτη π. Νικοδήμου Κουτσαμπάση, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Λειμώνος και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης τελέσθηκε το Σαββατο, 5 Οκτωβρίου. Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος και συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολιτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας, Δυτικής Τανζανίας και Ρουάντας κ. Χρυσόστομος και πολλοί...
07 Οκτωβρίου, 2024 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2024 - 9:33

Η Εξόδιος ακολουθία του Ηγουμένου της Μονής Λειμώνος

Διαδώστε:
Η Εξόδιος ακολουθία του Ηγουμένου της Μονής Λειμώνος

Η εξόδιος Ακολουθια του μακαριστού Αρχιμανδρίτη π. Νικοδήμου Κουτσαμπάση, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Λειμώνος και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης τελέσθηκε το Σαββατο, 5 Οκτωβρίου.

Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος και συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολιτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας, Δυτικής Τανζανίας και Ρουάντας κ. Χρυσόστομος και πολλοί Ιερείς και εκ των δυο Μητροπόλεων του νησιού.

Παρέστη ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος, καθότι ο μακαριστός ήταν απόφοιτος της Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης.

Πλήθος πιστών, ιδιαίτερα από τον Μανταμάδο που ήταν ιδιαίτερη πατρίδα του, και πολλά πνευματικά του παιδιά αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο αυτόν επί 50 χρόνια πνευματικό πατέρα, θρηνώντας για την πνευματική ορφάνια.

Για τον μακαριστό μίλησαν ο Μητροπολίτης Ικονίου, ο π. Ευστράτιος Δήσσος, Προϊστάμενος του Ιερού Παλλεσβιακού Προσκυνήματος Ταξιαρχών Μανταμάδου καθώς και ο π. Παναγιώτης Κατάξινος.

Κοινή συνείδηση πάντων για τον μακαριστό πατέρα Νικόδημο είναι η απλότητα, η ταπείνωση και η πιστότητα του στην Εκκλησία, που πολύ αγάπησε και διακόνησε επί πεντηκονταετία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων