03/06/2022 03/06/2022 Την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου (2-6-2022), εόρτασε ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ στην Ιερά και Σεβασμία ιστορική Μονή της Παναγίας Γιάτρισσας, ψηλά στον Ταΰγετο. Κατά την Θεία Λειτουργία με συλλειτουργό τον ηγούμενο π. Χρυσόστομο Πανταζή ο Σεβασμιώτατο μεταξύ των άλλων, είπε στο κήρυγμά του: «Η Ανάληψη δηλώνει την υψηλή προοπτική μας. Δεν...
03 Ιουνίου, 2022 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2022 - 15:25

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ψηλά στον Ταΰγετο

Διαδώστε:
Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ψηλά στον Ταΰγετο

Την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου (2-6-2022), εόρτασε ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ στην Ιερά και Σεβασμία ιστορική Μονή της Παναγίας Γιάτρισσας, ψηλά στον Ταΰγετο.

Κατά την Θεία Λειτουργία με συλλειτουργό τον ηγούμενο π. Χρυσόστομο Πανταζή ο Σεβασμιώτατο μεταξύ των άλλων, είπε στο κήρυγμά του: «Η Ανάληψη δηλώνει την υψηλή προοπτική μας. Δεν είμαστε για τα χαμηλά. Είμαστε πλασμένοι για τα επουράνια, για την θέωση όπως ονομάζεται στην εκκλησιολογική γλώσσα.

Χάρις στην Ανάληψη του Κυρίου ο πνευματικός ουρανός ανοίγεται και πάλιν. Είχε παραμείνει κλειστός συνεπεία της παρακοής και της πτώσεως του Αδάμ. Όμως, με την Σταύρωση και την Ανάσταση, η υπερφυσική ζωή της θείας χάριτος δίδεται στους πιστούς. Ο άνθρωπος μπορεί τώρα να πραγματοποιήσει τον αληθινό προορισμό του. Μπορεί να γίνει «κοινωνός θείας χάριτος», να θεωθεί.

Η Ανάληψη του Χριστού μας βεβαιώνει ότι ηττήθηκαν οι δυνάμεις της αμαρτίας και εγκαινιάζεται πλέον η βασιλεία του Θεού, ο Παράδεισος και για μας.

Έτσι, όπως λέγουν και οι ύμνοι, ο Χριστός, «της οικονομίας το μυστήριον πληρώσας» επιστρέφει στους Ουρανούς «επί των ώμων φέρων της πλάνης θείσαν φύσιν ημών και αυτήν τω Θεώ και Πατρί προσάγων».

Μέγιστο, λοιπόν, γεγονός, εορτή σπουδαιοτάτη, η θεία Ανάληψις του Κυρίου».

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων