16/08/2023 16/08/2023 Με μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάσθηκε την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023 η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας με επίκεντρο την ιερά και ιστορική Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Γουρνιών Ιεράπετρας. Τόσο κατά το διήμερο της πανηγύρεως όσο και καθ᾽ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου εκατοντάδες προσκυνητές συνέρρευσαν στο ιστορικό...
16 Αυγούστου, 2023 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2023 - 14:44

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάσθηκε την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023 η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας με επίκεντρο την ιερά και ιστορική Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Γουρνιών Ιεράπετρας.

Τόσο κατά το διήμερο της πανηγύρεως όσο και καθ᾽ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου εκατοντάδες προσκυνητές συνέρρευσαν στο ιστορικό μοναστήρι, για να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες με αποκορύφωμα την παραμονή και ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, κατά τη οποία πλήθος πιστών κοινώνησαν των αχράντων Μυστηρίων.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου κ. Kυρίλλου επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προς το Ιερό Κλήρο, τις Μοναχικές Αδελφότητες και τον ευσεβή και Θεοτοκοσκέπαστο λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευλόγησε τους άρτους στο προαύλειο του Καθολικού και ευχήθηκε «η Παναγία μας, η Μητέρα της Ζωής, δηλ. του Ζωοδότη Κυρίου, η οποία εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπε, να πρεσβεύει στον Υιό της και Θεό μας για όλους μας και να μας φυλάττει κάτω από την σκέπη της. Να πλημμυρίζει με ευφροσύνη τις καρδιές μας, να χαριτώνει την ύπαρξή μας, να μας λυτρώνει από πάσης ανάγκης και θλίψεως και να ειρηνεύει τις ψυχές μας».

Στην Ακολουθία του Όρθρου και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί από όλο τον Νομό Λασιθίου, ενώ τους ύμνους άπεδωσε ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρώνης και ο κ. Εμμανουήλ Γαλανάκης.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων